leidende principes

betekenisvol contact

Denken, voelen en gewaarzijn zijn drie elementen die maken dat we ons in balans in de wereld kunnen bewegen. Als we problemen ervaren zijn die drie meestal niet in balans. We denken of piekeren te veel, we reageren te emotioneel of we sluiten ons af. 

 

Soms heeft een deel als het ware “de macht” gekregen of doet een ander deel voor spek en bonen mee. Vergelijk het met een brug die de verbinding vormt tussen twee delen. Zonder voldoende oog voor uitlijning en afstemming van alle delen vormt zo’n brug eerder een gevaar en heeft de brug haar oorspronkelijke functie verloren. Met behulp van begeleiding kun je de oude brug herstellen of een nieuwe brug bouwen op een betere plek, met beter materiaal en beter afgestemd op alle invloeden waar een duurzame brug aan mag voldoen.

De meeste mensen komen bij me omdat ze graag iets uit willen zoeken (alleen of met elkaar), willen groeien of iets willen verwerken. Vaak hangt dat met elkaar samen. Ze willen zich lekker in hun vel voelen, keuzes maken die bij hen passen, uit de klem komen. Met welke genderidentiteit je je ook identificeert, welke geaardheid je ook hebt, je bent welkom jezelf te worden.

Verwerking van seksueel misbruik, nu wél de juiste partner kiezen, als partners weer naast elkaar leren staan, weer in contact komen met je lichaam en plezier ervaren (ipv pijn, onvermogen of verdragen) zijn thema’s waarin ik jou kan begeleiden. 

Mijn kernwaardes vormen de leidraad binnen de begeleiding. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat jij al je antwoorden in je draagt. Uiteindelijk ben jij dus degene met de antwoorden. Ik kan je helpen in hoe je weer ten diepste jezelf kunt zijn door jouw stem serieus te nemen.

Schuiven naar boven